Menú principal EnllaÁos patrocinats
Detector √ďptico   
www.bitmakers.com
Tienda Online Manualidades   
vpiera.com

CERCAR


ENTRADA
correu-e
clau
  Registra't

TEMņTICA

Actualitat
Animals
Antropologia
Art
Audiovisuals
Barcelona
Castells
Ciència
Cinema
Col·leccionisme
Còmic
Concurs
Creences
Cuina
Cultura
Dret
Economia
Entrevistes
Esports
Europa
Història
Humor
Infantil
Informàtica
Informatiu
Juvenil
Literatura
Llibres
M.Catalana
M.Dance
Magazzine
Masclisme
Medi ambient
Misteri
Motor
Multicultural
M√ļsica
Nàutica
No_catal*logat
Pa√Įsos Catalans
Pedagogía
Poesia
Política
Professionals
Psicologia
Ràdionovel·la
Religió
Rural
Safreig
Salut
Sardanes
Sexe
Solidaritat
Teatre
Tradició
Treball
Trucades
Universitat
Viatges
Xerrada


Enric Calpena : Informaciů.

Programes

Aquests sůn els programes de les diferents emissores en els que Enric Calpena apareix com a presentador o en l'equip.

  El nas de Cle√≤patra

Una de les novetats de la temporada. "Què hauria passat si...?" Les ucronies...

Programa en MP3, RealAudio, OGG Vorbis...Informació sobre el programa El nas de Cle√≤patra
  En gu√†rdia

Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a...

Programa en MP3, RealAudio, OGG Vorbis...Informació sobre el programa En gu√†rdia
  En gu√†rdia

Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a...

Programa en MP3, RealAudio, OGG Vorbis...Informació sobre el programa En gu√†rdia
  En gu√†rdia

Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a...

Programa en MP3, RealAudio, OGG Vorbis...Informació sobre el programa En gu√†rdia
  En gu√†rdia

Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a...

Programa en MP3, RealAudio, OGG Vorbis...Informació sobre el programa En gu√†rdia
  En gu√†rdia

Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a...

Programa en MP3, RealAudio, OGG Vorbis...Informació sobre el programa En gu√†rdia
  El mat√≠ de Catalunya R√†dio

{Neus Bonet} dirigeix i presenta aquesta temporada "El matí de Catalunya...

Programa en MP3, RealAudio, OGG Vorbis...Informació sobre el programa El mat√≠ de Catalunya R√†dioCorreu-e del programa


Talls dels programes enregistrats

En els segŁents talls de veu apareix Enric Calpena.

En guàrdia
audio Trobada a Villa Diodati
El juny de 1816 un grup d'intel¬∑lectuals es van reunir a Villa Diodati, una luxosa mansi√≥ a la riba del llac Leman, a Su√Įssa, per escriure relats de terror. L'amfitri√≥ era el poeta angl√®s rom√†ntic George Gordon Byron. Enric Calpena conversa sobre aquesta trobada cabdal per a la literatura del segle XIX de la qual van sorgir "Frankenstein" de Mary Shelley i "El vampir" de Polidori, amb Marina Espasa, fil√≤loga, escriptora, traductora i cr√≠tica liter√†ria.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2017-07-02
Tipus : --
Durada : 00:56:12
Mida : 26343750
Descarrega
En guàrdia
audio Guerra Freda 5. El mur de Berlín
La nit del 12 al 13 d'agost del 1961, les autoritats de la Rep√ļblica Democr√†tica Alemanya van aixecar en secret un mur de 120 quil√≤metres de per√≠metre entre Berl√≠n de l'Est i la part Oest. Erich Honecker, el l√≠der del Partit Socialista Unificat d'Alemanya, va ser l'impulsor d'aquesta construcci√≥ que pretenia contenir la fuga de cervells i l'emigraci√≥ massiva de ciutadans de l'Est cap a l'Oest, i que mantindria separats els berlinesos durant 28 anys. En aquest cinqu√® cap√≠tol de la s√®rie dedicada a la Guerra Freda, Enric Calpena conversa amb el periodista Josep M. Mart√≠ Font sobre la que va ser la materialitzaci√≥ f√≠sica m√©s evident i dolorosa de la divisi√≥ del m√≥n en dos blocs.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2017-04-23
Tipus : --
Durada : 00:56:53
Mida : 26664063
Descarrega
En guàrdia
audio Guerra Freda 4. La crisi dels míssils
L'octubre de 1962, el govern nord-americ√† va rebre la prova fotogr√†fica que els sovi√®tics preparaven m√≠ssils amb prou abast per arribar al seu territori des de les bases a√®ries cubanes. S'obria la crisi dels m√≠ssils, tretze dies que van tensionar el m√≥n i que, tot i tenir com a protagonistes els governs cub√†, nord-americ√† i rus, es va acabar resolent gaireb√© en secret als despatxos de Kennedy i Khrusxov. En el quart cap√≠tol dedicat a la Guerra Freda, Enric Calpena conversa amb el periodista i historiador Pep Mart√≠ i Vallverd√ļ sobre aquest episodi i el pacte que hi va posar fi, l'acord que va perpetuar el l√≠der cub√† Fidel Castro al poder.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2017-03-19
Tipus : --
Durada : 00:55:56
Mida : 26218750
Descarrega
En guàrdia
audio Periodistes catalans de la Rep√ļblica
A partir de la d√®cada dels 30 del segle passat, es va comen√ßar a establir a Catalunya un nou model period√≠stic que aprofitava l'auge de la fotografia i explorava nous g√®neres com l'entrevista i el reportatge en profunditat. Entre els nous professionals, fills de la burgesia liberal educats en ple Noucentisme, hi havia les plomes il¬∑lustres de Josep Pla, Josep Maria de Sagarra, Josep Maria Planes o Francesc Pujols. Els periodistes catalans de la Rep√ļblica volien explicar Catalunya al m√≥n sense intermediaris. Enric Calpena conversa amb Francesc Canosa, director de la "Hist√≤ria del periodisme de Catalunya", sobre el prometedor desenvolupament del periodisme catal√† durant la Rep√ļblica, estroncat per l'esclat de la Guerra Civil. . Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2017-02-19
Tipus : --
Durada : 00:55:20
Mida : 25937500
Descarrega
En guàrdia
audio La destrucció de monestirs del 1835
Entre el 23 i el 26 de juliol del 1835 es va viure una onada de destrucció de convents i monestirs a Catalunya. La complicitat d'alguns religiosos amb la causa carlina, combinada amb un context de crisi política i econòmica, va fer esclatar una espiral de violència que va provocar una autèntica massacre de monjos i l'expulsió de molts altres de les comunitats. Enric Calpena conversa amb Manuel Santirso, professor d'Història Moderna i Contemporània de la UAB, sobre aquesta revolució anticlerical en què van confluir els interessos de la burgesia i les classes mitjanes i populars, en contra dels privilegis arcaics de les classes senyorials, heretats de l'antic règim.. Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura i l'acció.
Data : 2017-02-05
Tipus : --
Durada : 00:55:18
Mida : 25921875
Descarrega
En guàrdia
audio En guardia, de 15 a 16 h - 05/02/2017
<b>"La destrucció de monestirs del 1835"</b>. Entre el 23 i el 26 de juliol del 1835 es va viure una onada de destrucció de convents i monestirs a Catalunya. La complicitat d&#x2019;alguns religiosos amb la causa carlina, combinada amb un context de crisi política i econòmica, va fer esclatar una espiral de violència que va provocar una autèntica massacre de monjos i l&#x2019;expulsió de molts altres de les comunitats. <b>Enric Calpena </b>conversa amb <b>Manuel Santirso</b>, professor d&#x2019;Història Moderna i Contemporània de la UAB, sobre aquesta revolució anticlerical en què van confluir els interessos de la burgesia i les classes mitjanes i populars, en contra dels privilegis arcaics de les classes senyorials, heretats de l&#x2019;antic règim.. Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura i l'acció.
Data : 2017-02-05
Tipus : --
Durada : 01:00:00
Mida : 28125000
Descarrega
En guàrdia
audio Enriqueta Martí
Enriqueta Martí va ser detinguda el 1912 a la seva casa del Raval de Barcelona pel segrest de la nena de cinc anys Teresa Guitart. En l'escorcoll de l'habitatge, la policia va trobar ossos petits i una llista amb noms i adreces d'importants personalitats de la burgesia de la ciutat. La rumorologia popular es va encarregar de difondre que Martí havia assassinat diversos nens per extreure'ls la sang i fer pocions per vendre a una minoria selecta de la societat barcelonina. La investigació policial va desmuntar la història en comprovar que els ossos eren d'animal, però Martí ha entrat injustament en els annals de la crònica negra de la ciutat com "la vampira del Raval". El periodista i escriptor Jordi Corominas, autor del llibre "Barcelona 1912. El cas d'Enriqueta Martí", conversa amb Enric Calpena sobre la tràgica biografia d'aquesta dona, morta un any després de la seva detenció i abans de ser jutjada.. Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura i l'acció.
Data : 2017-01-15
Tipus : --
Durada : 00:53:09
Mida : 24914063
Descarrega
En guàrdia
audio En guardia, de 15 a 16 h - 15/01/2017
<b>&#x201C;Enriqueta Martí&#x201D;.&nbsp; </b>Enriqueta Martí va ser detinguda el 1912 a la seva casa del Raval de Barcelona pel segrest de la nena de cinc anys Teresa Guitart. En l&#x2019;escorcoll de l&#x2019;habitatge, la policia va trobar ossos petits i una llista amb noms i adreces d&#x2019;importants personalitats de la burgesia de la ciutat. La rumorologia popular es va encarregar de difondre que Martí havia assassinat diversos nens per extreure&#x2019;ls la sang i fer pocions per vendre a una minoria selecta de la societat barcelonina. La investigació policial va desmuntar la història en comprovar que els ossos eren d&#x2019;animal, però Martí ha entrat injustament en els annals de la crònica negra de la ciutat com &#x201C;la vampira del Raval&#x201D;. El periodista i escriptor <b>Jordi Corominas</b>, autor del llibre &#x201C;Barcelona 1912. El cas d&#x2019;Enriqueta Martí&#x201D;, conversa amb <b>Enric Calpena </b>sobre la tràgica biografia d&#x2019;aquesta dona, morta un any després de la seva detenció i abans de ser jutjada.. Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura i l'acció.
Data : 2017-01-15
Tipus : --
Durada : 01:00:00
Mida : 28125000
Descarrega
En guàrdia
audio La muralla romana de Barcelona
Cap a l'√ļltim ter√ß del segle III, durant el Baix Imperi Rom√†, els barcelonins van emprendre la ingent tasca de construir una nova muralla monumental i poderosa que enfort√≠s la que existia des de la fundaci√≥ de Barcino a l'√®poca d'August. Enric Calpena conversa amb l'arque√≤leg Alessandro Ravotto, membre del Departament de Ci√®ncies de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la UAB, sobre la segona muralla de Barcelona, constru√Įda amb una clara finalitat defensiva i determinant per al creixement posterior de la ciutat. . Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2017-01-08
Tipus : --
Durada : 00:56:06
Mida : 26296875
Descarrega
En guàrdia
audio En guardia, de 15 a 16 h - 08/01/2017
<b>"La muralla romana de Barcelona"</b> Cap a l&#x2019;√ļltim ter√ß del segle III, durant el Baix Imperi Rom√†, els barcelonins van emprendre la ingent tasca de construir una nova muralla monumental i poderosa que enfort√≠s la que existia des de la fundaci√≥ de Barcino a l&#x2019;√®poca d&#x2019;August. <b>Enric Calpena </b>conversa amb l&#x2019;arque√≤leg<b>&nbsp;Alessandro Ravotto</b>, membre del Departament de Ci√®ncies de l&#x2019;Antiguitat i de l&#x2019;Edat Mitjana de la UAB, sobre la segona muralla de Barcelona, constru√Įda amb una clara finalitat defensiva i determinant per al creixement posterior de la ciutat.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2017-01-08
Tipus : --
Durada : 01:00:00
Mida : 28125000
Descarrega
En guàrdia
audio 650 - La muralla romana de Barcelona
Cap a l'√ļltim ter√ß del segle III, durant el Baix Imperi Rom√†, els barcelonins van emprendre la ingent tasca de construir una nova muralla monumental i poderosa que enfort√≠s la que existia des de la fundaci√≥ de Barcino a l'√®poca d'August. Enric Calpena conversa amb l'arque√≤leg Alessandro Ravotto, membre del Departament de Ci√®ncies de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la UAB, sobre la segona muralla de Barcelona, constru√Įda amb una clara finalitat defensiva i determinant per al creixement posterior de la ciutat. . Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2017-01-08
Tipus : --
Durada : 00:56:06
Mida : 26296875
Descarrega
En guàrdia
audio Lawrence d'Aràbia
Aquest 2017 que estrenem avui es commemora el centenari de la conquesta d'Àqaba, l'actual Jordània. Una fita de la revolta àrab contra el domini dels turcs sobre el Pròxim Orient que va ser liderada per un occidental, el gal·lès Thomas Edward Lawrence, més conegut com Lawrence d'Aràbia. Enric Calpena recorda la figura d'aquest arqueòleg, escriptor i oficial de l'Exèrcit britànic durant la Primera Guerra Mundial amb l'arabista i periodista Jordi Llaonart.. Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura i l'acció.
Data : 2017-01-01
Tipus : --
Durada : 00:55:44
Mida : 26125000
Descarrega
En guàrdia
audio En guardia, de 15 a 16 h - 01/01/2017
<b>"Lawrence d&#x2019;Aràbia"</b>&nbsp; Aquest 2017 que estrenem avui es commemora el centenari de la conquesta d&#x2019;Aqaba, l&#x2019;actual Jordània. Una fita de la revolta àrab contra el domini dels turcs sobre el Pròxim Orient que va ser liderada per un occidental, el gal·lès Thomas Edward Lawrence, més conegut com Lawrence d&#x2019;Aràbia. <b>Enric Calpena </b>recorda la figura d&#x2019;aquest arqueòleg, escriptor i oficial de l&#x2019;Exèrcit britànic durant la Primera Guerra Mundial amb l&#x2019;arabista i periodista <b>Jordi Llaonart </b>. Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura i l'acció.
Data : 2017-01-01
Tipus : --
Durada : 01:00:00
Mida : 28125000
Descarrega
En guàrdia
audio En guardia, de 15 a 16 h - 01/01/2017
<b>"Lawrence d&#x2019;Aràbia"</b>&nbsp; Aquest 2017 que estrenem avui es commemora el centenari de la conquesta d&#x2019;Aqaba, l&#x2019;actual Jordània. Una fita de la revolta àrab contra el domini dels turcs sobre el Pròxim Orient que va ser liderada per un occidental, el gal·lès Thomas Edward Lawrence, més conegut com Lawrence d&#x2019;Aràbia. <b>Enric Calpena </b>recorda la figura d&#x2019;aquest arqueòleg, escriptor i oficial de l&#x2019;Exèrcit britànic durant la Primera Guerra Mundial amb l&#x2019;arabista i periodista <b>Jordi Llaonart </b>. Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura i l'acció.
Data : 2017-01-01
Tipus : --
Durada : 01:00:00
Mida : 28125000
Descarrega
En guàrdia
audio 649 - Lawrence d'Aràbia
Aquest 2017 que estrenem avui es commemora el centenari de la conquesta d'Àqaba, l'actual Jordània. Una fita de la revolta àrab contra el domini dels turcs sobre el Pròxim Orient que va ser liderada per un occidental, el gal·lès Thomas Edward Lawrence, més conegut com Lawrence d'Aràbia. Enric Calpena recorda la figura d'aquest arqueòleg, escriptor i oficial de l'Exèrcit britànic durant la Primera Guerra Mundial amb l'arabista i periodista Jordi Llaonart.. Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura i l'acció.
Data : 2017-01-01
Tipus : --
Durada : 00:55:44
Mida : 26125000
Descarrega
En guàrdia
audio Història del cava
Entre 1840 i 1845, els botiguers barcelonins que feien vi gasificat van esdevenir els primers productors de vins escumosos catalans. Reprodu√Įen el procediment iniciat dos segles abans a la regi√≥ francesa de la Xampanya, amb el repte d'imitar la cara beguda francesa i oferir-la a un preu m√©s baix. El dia de Nadal, Enric Calpena conversa amb Santi Borrell, poeta i autor del llibre "La hist√≤ria del cava", sobre els or√≠gens i l'evoluci√≥ d'aquest producte generador d'una ind√ļstria marcada per les innovacions en els processos de fabricaci√≥ i per les tensions entre les fam√≠lies competidores del sector.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-25
Tipus : --
Durada : 00:54:31
Mida : 25554688
Descarrega
En guàrdia
audio 648 - Història del cava
Entre 1840 i 1845, els botiguers barcelonins que feien vi gasificat van esdevenir els primers productors de vins escumosos catalans. Reprodu√Įen el procediment iniciat dos segles abans a la regi√≥ francesa de la Xampanya, amb el repte d'imitar la cara beguda francesa i oferir-la a un preu m√©s baix. El dia de Nadal, Enric Calpena conversa amb Santi Borrell, poeta i autor del llibre "La hist√≤ria del cava", sobre els or√≠gens i l'evoluci√≥ d'aquest producte generador d'una ind√ļstria marcada per les innovacions en els processos de fabricaci√≥ i per les tensions entre les fam√≠lies competidores del sector.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-25
Tipus : --
Durada : 00:54:31
Mida : 25554688
Descarrega
En guàrdia
audio El sexe a l'antic Egipte
Les imatges i descripcions d'actes sexuals eren freq√ľents en els textos religiosos de l'antic Egipte. Per a la religi√≥ de l'Egipte din√†stic, la sexualitat no era tab√ļ, sin√≥ que gaudia d'un car√†cter sagrat com a funci√≥ de creaci√≥ i regeneraci√≥. Aquesta concepci√≥ no era extensible a √†mbits profans com el literari, en qu√® les refer√®ncies expl√≠citament sexuals se substitu√Įen per eufemismes i es castigaven cruelment l'adulteri o les relacions homosexuals. A "En gu√†rdia!", Enric Calpena conversa amb el doctor en Egiptologia Marc Orriols-Llonch sobre la sexualitat a l'Antic Egipte.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-18
Tipus : --
Durada : 00:55:14
Mida : 25890625
Descarrega
En guàrdia
audio En guardia, de 15 a 16 h - 18/12/2016
"El sexe a l&#x2019;antic Egipte" Les imatges i descripcions d&#x2019;actes sexuals eren freq√ľents en els textos religiosos de l&#x2019;antic Egipte. Per a la religi√≥ de l&#x2019;Egipte din√†stic, la sexualitat no era tab√ļ, sin√≥ que gaudia d&#x2019;un car√†cter sagrat com a funci√≥ de creaci√≥ i regeneraci√≥. Aquesta concepci√≥ no era extensible a √†mbits profans com el literari, en qu√® les refer√®ncies expl√≠citament sexuals se substitu√Įen per eufemismes i es castigaven cruelment l&#x2019;adulteri o les relacions homosexuals. A &#x201C;En gu√†rdia!&#x201D;, <b>Enric Calpena </b>conversa amb el doctor en Egiptologia <b>Marc Orriols-Llonch </b>sobre la sexualitat a l&#x2019;Antic Egipte.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-18
Tipus : --
Durada : 01:00:00
Mida : 28125000
Descarrega
En guàrdia
audio 647 - El sexe a l'antic Egipte
Les imatges i descripcions d'actes sexuals eren freq√ľents en els textos religiosos de l'antic Egipte. Per a la religi√≥ de l'Egipte din√†stic, la sexualitat no era tab√ļ, sin√≥ que gaudia d'un car√†cter sagrat com a funci√≥ de creaci√≥ i regeneraci√≥. Aquesta concepci√≥ no era extensible a √†mbits profans com el literari, en qu√® les refer√®ncies expl√≠citament sexuals se substitu√Įen per eufemismes i es castigaven cruelment l'adulteri o les relacions homosexuals. A "En gu√†rdia!", Enric Calpena conversa amb el doctor en Egiptologia Marc Orriols-Llonch sobre la sexualitat a l'Antic Egipte.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-18
Tipus : --
Durada : 00:55:14
Mida : 25890625
Descarrega
En guàrdia
audio En guardia, de 15 a 16 h - 18/12/2016
"El sexe a l&#x2019;antic Egipte" Les imatges i descripcions d&#x2019;actes sexuals eren freq√ľents en els textos religiosos de l&#x2019;antic Egipte. Per a la religi√≥ de l&#x2019;Egipte din√†stic, la sexualitat no era tab√ļ, sin√≥ que gaudia d&#x2019;un car√†cter sagrat com a funci√≥ de creaci√≥ i regeneraci√≥. Aquesta concepci√≥ no era extensible a √†mbits profans com el literari, en qu√® les refer√®ncies expl√≠citament sexuals se substitu√Įen per eufemismes i es castigaven cruelment l&#x2019;adulteri o les relacions homosexuals. A &#x201C;En gu√†rdia!&#x201D;, <b>Enric Calpena </b>conversa amb el doctor en Egiptologia <b>Marc Orriols-Llonch </b>sobre la sexualitat a l&#x2019;Antic Egipte.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-18
Tipus : --
Durada : 01:00:00
Mida : 28125000
Descarrega
En guàrdia
audio Guerra Freda 2. Construcció dels blocs
En el segon cap√≠tol de la s√®rie dedicada a la Guerra Freda, Enric Calpena conversa amb Alberto Pellegrini, professor d'Hist√≤ria Contempor√†nia de la UB, sobre la reorganitzaci√≥ pol√≠tica i geoestrat√®gica del m√≥n en l'escenari resultant de la fi de la II Guerra Mundial. La partici√≥ d'Alemanya i la creaci√≥ el 1949 de la Rep√ļblica Federal Alemanya i la Rep√ļblica Democr√†tica van ser la representaci√≥ m√©s gr√†fica de la nova divisi√≥ del m√≥n en dos blocs ideol√≤gicament enfrontats, amb uns Estats Units que s'erigien en primera pot√®ncia mundial.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-11
Tipus : --
Durada : 00:54:47
Mida : 25679688
Descarrega
En guàrdia
audio En guardia, de 15 a 16 h - 11/12/2016
<b>"Guerra Freda 2. Construcci√≥ dels blocs".</b>&nbsp; En el segon cap√≠tol de la s√®rie dedicada a la Guerra Freda, <b>Enric Calpena </b>conversa amb <b>Alberto Pellegrini</b>, professor d&#x2019;Hist√≤ria Contempor√†nia de la UB, sobre la reorganitzaci√≥ pol√≠tica i geoestrat√®gica del m√≥n en l&#x2019;escenari resultant de la fi de la II Guerra Mundial. La partici√≥ d&#x2019;Alemanya i la creaci√≥ el 1949 de la Rep√ļblica Federal Alemanya i la Rep√ļblica Democr√†tica van ser la representaci√≥ m√©s gr√†fica de la nova divisi√≥ del m√≥n en dos blocs ideol√≤gicament enfrontats, amb uns Estats Units que s&#x2019;erigien en primera pot√®ncia mundial.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-11
Tipus : --
Durada : 01:00:00
Mida : 28125000
Descarrega
En guàrdia
audio 646 - Guerra Freda 2. Construcció dels blocs
En el segon cap√≠tol de la s√®rie dedicada a la Guerra Freda, Enric Calpena conversa amb Alberto Pellegrini, professor d'Hist√≤ria Contempor√†nia de la UB, sobre la reorganitzaci√≥ pol√≠tica i geoestrat√®gica del m√≥n en l'escenari resultant de la fi de la II Guerra Mundial. La partici√≥ d'Alemanya i la creaci√≥ el 1949 de la Rep√ļblica Federal Alemanya i la Rep√ļblica Democr√†tica van ser la representaci√≥ m√©s gr√†fica de la nova divisi√≥ del m√≥n en dos blocs ideol√≤gicament enfrontats, amb uns Estats Units que s'erigien en primera pot√®ncia mundial.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-11
Tipus : --
Durada : 00:54:47
Mida : 25679688
Descarrega
En guàrdia
audio En guardia, de 15 a 16 h - 11/12/2016
<b>"Guerra Freda 2. Construcci√≥ dels blocs".</b>&nbsp; En el segon cap√≠tol de la s√®rie dedicada a la Guerra Freda, <b>Enric Calpena </b>conversa amb <b>Alberto Pellegrini</b>, professor d&#x2019;Hist√≤ria Contempor√†nia de la UB, sobre la reorganitzaci√≥ pol√≠tica i geoestrat√®gica del m√≥n en l&#x2019;escenari resultant de la fi de la II Guerra Mundial. La partici√≥ d&#x2019;Alemanya i la creaci√≥ el 1949 de la Rep√ļblica Federal Alemanya i la Rep√ļblica Democr√†tica van ser la representaci√≥ m√©s gr√†fica de la nova divisi√≥ del m√≥n en dos blocs ideol√≤gicament enfrontats, amb uns Estats Units que s&#x2019;erigien en primera pot√®ncia mundial.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-11
Tipus : --
Durada : 01:00:00
Mida : 28125000
Descarrega
En guàrdia
audio Hilari Salvadó, alcalde republicà
Nascut en el si d'una fam√≠lia de pescadors de la Barceloneta el 1899, Hilari Salvad√≥ es va convertir el 1937 en alcalde de Barcelona. Salvad√≥ seria l'√ļltim batlle de la ciutat de la Segona Rep√ļblica, c√†rrec que no abandonaria fins veure's obligat a l'exili per l'entrada de les troques franquistes el 26 de gener del 1939. Enric Calpena conversa amb l'historiador Pau Vinyes i Roig, autor de la biografia "Hilari Salvad√≥, el darrer alcalde republic√† de Barcelona", sobre la figura d'aquest pol√≠tic comprom√®s amb la lluita contra el feixisme i amb l'acolliment a la ciutat de milers de refugiats i despla√ßats.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-04
Tipus : --
Durada : 00:54:33
Mida : 25570313
Descarrega
En guàrdia
audio En guardia, de 15 a 16 h - 04/12/2016
<b>"Hilari Salvad√≥, alcalde republic√†".</b>&nbsp;Nascut en el si d&#x2019;una fam√≠lia de pescadors de la Barceloneta el 1899, Hilari Salvad√≥ es va convertir el 1937 en alcalde de Barcelona. Salvad√≥ seria l&#x2019;√ļltim batlle de la ciutat de la Segona Rep√ļblica, c√†rrec que no abandonaria fins veure&#x2019;s obligat a l&#x2019;exili per l&#x2019;entrada de les troques franquistes el 26 de gener del 1939. <b>Enric Calpena </b>conversa amb l&#x2019;historiador <b>Pau Vinyes i Roig</b>, autor de la biografia &#x201C;Hilari Salvad√≥, el darrer alcalde republic√† de Barcelona&#x201D;, sobre la figura d&#x2019;aquest pol√≠tic comprom√®s amb la lluita contra el feixisme i amb l&#x2019;acolliment a la ciutat de milers de refugiats i despla√ßats.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-04
Tipus : --
Durada : 01:00:00
Mida : 28125000
Descarrega
En guàrdia
audio 645 - Hilari Salvadó, alcalde republicà
Nascut en el si d'una fam√≠lia de pescadors de la Barceloneta el 1899, Hilari Salvad√≥ es va convertir el 1937 en alcalde de Barcelona. Salvad√≥ seria l'√ļltim batlle de la ciutat de la Segona Rep√ļblica, c√†rrec que no abandonaria fins veure's obligat a l'exili per l'entrada de les troques franquistes el 26 de gener del 1939. Enric Calpena conversa amb l'historiador Pau Vinyes i Roig, autor de la biografia "Hilari Salvad√≥, el darrer alcalde republic√† de Barcelona", sobre la figura d'aquest pol√≠tic comprom√®s amb la lluita contra el feixisme i amb l'acolliment a la ciutat de milers de refugiats i despla√ßats.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2016-12-04
Tipus : --
Durada : 00:54:33
Mida : 25570313
Descarrega
L'oracle
audio Enric Calpena: "El 48% del vot independentista té una cohesió i inèrcia que els posa nerviosos" - 28/10/15
El periodista Enric Calpena, comissari de la setmana "Barcelona Novel¬∑la Hist√≤rica", explica la for√ßa del moviment independentista a Catalunya a partir de les teories de Lenin. . "L'oracle" √©s el punt de trobada on Xavier Graset asseu un convidat a fer tert√ļlia sobre l'actualitat en general, i sobre pol√≠tica en especial.
Data : 2015-10-28
Tipus : --
Durada : 00:01:34
Mida : 4145400
Descarrega
L'oracle
audio Enric Calpena ens presenta la 3a edició Barcelona Novel.la Històrica - 28/10/15
El periodista i escriptor Enric Calpena ens parla de la 3a edici√≥ de Barcelona Novel.la Hist√≤rica a la tert√ļlia amb David Elvira, economista, Imma Tubella, doctora en Comunicaci√≥ i Ferran Espada, periodista.. "L'oracle" √©s el punt de trobada on Xavier Graset asseu un convidat a fer tert√ļlia sobre l'actualitat en general, i sobre pol√≠tica en especial.
Data : 2015-10-28
Tipus : --
Durada : 00:53:59
Mida : 142839900
Descarrega
En guàrdia
audio A"En guàrdia" parlarem del temps dels caliquenyos - 04/03/15
Aquest diumenge, a les 3 de la tarda, Enric Calpena entrevista Francesc Canosa, autor de "Fumar-se el franquisme. La Catalunya caliquenyo" on relata com la ind√ļstria dom√®stica i clandestina dedicada a l'elaboraci√≥ d'aquests cigars va salvar de la pobresa moltes fam√≠lies de Ponent durant la postguerra. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2015-03-04
Tipus : --
Durada : 00:00:32
Mida : 1411200
Descarrega
En guàrdia
audio La caiguda dels Romanov a "En guàrdia!" - 20/02/15
Diumenge a les 15 h, el programa condu√Įt per Enric Calpena analitza la caiguda de la fam√≠lia imperial russa. La matinada del 16 al 17 de juliol del 1918, la fam√≠lia reial russa, el seu metge i alguns servents van ser executats pels bolxevics a la mansi√≥ d'Ekaterimburg, en qu√® estaven reclosos. El cossos del darrer tsar, Nicolau II, la tsarina Alexandra, el pr√≠ncep Alexei i les grans duquesses Olga, Tatiana, Maria i Anastasia van acabar desfigurats amb √†cid al fons d'un barranc. Amb aquests assassinats culminava el canvi d'estructura del poder a la R√ļssia imperial, exercit durant m√©s de 300 anys per la dinastia Romanov. Josep Puigsech, professor d'Hist√≤ria Contempor√†nia de la UAB, explica com el descontent i la indignaci√≥ que es va anar forjant als sectors populars de les ciutats agrupats en soviets va condemnar els Romanov al seu tr√†gic final.. Programa que repassa els fets de la hist√≤ria de Catalunya m√©s lligats a l'aventura i l'acci√≥.
Data : 2015-02-20
Tipus : --
Durada : 00:00:32
Mida : 1411200
Descarrega
En guàrdia
audio A l'En guàrdia d'aquest diumenge parlarem dels hoplites grecs - 11/02/15
Aquests temuts soldats grecs seran els protagonistes del programa que dirigeix Enric Calpena. Aquest diumenge a les 15 hores en parlarem amb Borja Antela, doctor en Història de Grècia per la Universitat de Santiago de Compostel·la i professor d'Història Antiga a la UAB.. Programa que repassa els fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura i l'acció.
Data : 2015-02-11
Tipus : --
Durada : 00:00:30
Mida : 1323000
Descarrega
L'oracle
audio Enric Calpena "Barcelona Novel.la Històrica 2014" - 13/11/14
Enric Calpena √©s el comissari de la "Barcelona Novel.la Hist√≤rica 2014" i ens ho presenta al programa. Es celebrar√† del 17 al 21 de novembre a El Born Centre Cultural i la tert√ļlia amb Dolors Genov√®s, periodista, Judit Carrera, directora de Debats i Documentaci√≥ del CCCB i Rosa Massagu√©, periodista. "L'oracle" √©s el punt de trobada on Xavier Graset asseu un convidat a fer tert√ļlia sobre l'actualitat en general, i sobre pol√≠tica en especial.
Data : 2014-11-13
Tipus : --
Durada : 00:53:35
Mida : 141781500
Descarrega
L'oracle
audio El moment Oracle. Enric Calpena "Els novel·listes històrics escriuen sobre el passat o el present?" - 13/11/14
Judit Carrera, del CCCB, Enric Calpena, comissari de Barcelona Novel¬∑la Hist√≤rica (17-22 novembre) i Rosa Massagu√©, d'El Peri√≥dico, responen a la pregunta de Xavier Graset.. "L'oracle" √©s el punt de trobada on Xavier Graset asseu un convidat a fer tert√ļlia sobre l'actualitat en general, i sobre pol√≠tica en especial.
Data : 2014-11-13
Tipus : --
Durada : 00:01:06
Mida : 2910600
Descarrega
L'oracle
audio Enric Calpena a "L'oracle" - Promo - 12/11/14
Cada dia fem hist√≤ria i cada cop ho sentim a dir m√©s. La setmana que ve comen√ßa la Setmana de la Novel¬∑la Hist√≤rica de Barcelona es fixa en el bimil¬∑lenari del naixement de l'emperador August i el centenari de la primera Guerra Mundial. El convidat d'aquest dijous 13 de novembre √©s Enric Calpena, el comissari d'aquesta Setmana, que far√† tert√ļlia sobre la hist√≤ria del passat la del present amb Rosa Massagu√©, Dolors Genov√©s i Judit Carrera.. "L'oracle" √©s el punt de trobada on Xavier Graset asseu un convidat a fer tert√ļlia sobre l'actualitat en general, i sobre pol√≠tica en especial.
Data : 2014-11-12
Tipus : --
Durada : 00:00:37
Mida : 1631700
Descarrega
L'oracle
audio Enric Calpena: "Els voluntaris catalans es movien per la gana" - 18/03/14
El periodista Enric Calpena ens presenta la seva primera novel.la "Mem√≤ria de sang" i la tert√ļlia amb Lola Garcia, directora adjunta de La Vanguardia, Daniel Fern√°ndez, editor i Francesc Dom√®nech, periodista. "L'oracle" √©s el punt de trobada on Xavier Graset asseu un convidat a fer tert√ļlia sobre l'actualitat en general, i sobre pol√≠tica en especial.
Data : 2014-03-18
Tipus : --
Durada : 00:53:06
Mida : 140502600
Descarrega
L'oracle
audio El moment Oracle. Enric Calpena "Les xocolateries eren prostíbuls" - 18/03/14
El periodista Enric Calpena presenta la seva primera novel.la "Mem√≤ria de sang" i explica que a mitjans del segle XIX un quart de la poblaci√≥ de Barcelona eren prostitutes i proxenetes. . "L'oracle" √©s el punt de trobada on Xavier Graset asseu un convidat a fer tert√ļlia sobre l'actualitat en general, i sobre pol√≠tica en especial.
Data : 2014-03-18
Tipus : --
Durada : 00:03:16
Mida : 8643600
Descarrega
El Suplement
audio Entrevista Enric Calpena director i presentador programa "En guàrdia!" - 23/02/14
En motiu dels 500 programes de l'"En guàrdia". En format de debat o taula rodona conversem sobre el que ens ha impactat més de la setmana.
Data : 2014-02-23
Tipus : --
Durada : 00:05:06
Mida : 13494600
Descarrega
En guàrdia
audio En guàrdia: Especial Tarraco - 08/05/11
Programa dedicat a la Tarraco romana, realitzat des de Tarragona. Enric Calpena i Josep M. Solé i Sabaté conversen amb Magí Seritjol, director del festival Tarraco Viva, Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d'Arqueologia de Grècia i Roma de la URV i investigador de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), i Josep Maria Macias, doctor en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia per la UB i responsable del programa Tarraco de l'ICAC. .
Data : 2011-05-08
Tipus : --
Durada : 00:49:09
Mida : 130044672
Descarrega
©Copyright 2005 Bredax. Tots els drets reservats. Més opcions a www.laradioalacarta.com
0.1475272178649902