Menú principal Enllaços patrocinats
Puzzles Infantiles   
sinpuzzle.com
Stand Design   
www.maxdisplay.es

CERCAR


ENTRADA
correu-e
clau
  Registra't

TEMÀTICA

Actualitat
Animals
Antropologia
Art
Audiovisuals
Barcelona
Castells
Ciència
Cinema
Col·leccionisme
Còmic
Concurs
Creences
Cuina
Cultura
Dret
Economia
Entrevistes
Esports
Europa
Història
Humor
Infantil
Informàtica
Informatiu
Juvenil
Literatura
Llibres
M.Catalana
M.Dance
Magazzine
Masclisme
Medi ambient
Misteri
Motor
Multicultural
Música
Nàutica
No_catal*logat
Països Catalans
Pedagogía
Poesia
Política
Professionals
Psicologia
Ràdionovel·la
Religió
Rural
Safreig
Salut
Sardanes
Sexe
Solidaritat
Teatre
Tradició
Treball
Trucades
Universitat
Viatges
Xerrada


Pau Vidal : Informació.

Programes

Aquests són els programes de les diferents emissores en els que Pau Vidal apareix com a presentador o en l'equip.

  El matí de Catalunya Ràdio de l'estiu

"El matí de Catalunya Ràdio" d'aquest estiu és un magazín que combina...

Programa en MP3, RealAudio, OGG Vorbis...Informació sobre el programa El matí de Catalunya Ràdio de l'estiu
  Tot és molt confús de l'estiu

El món, la vida, la feina, el moment actual... tot és molt confús. Per...

Programa en MP3, RealAudio, OGG Vorbis...Informació sobre el programa Tot és molt confús de l'estiu
  El suplement de l'estiu

"El suplement" no tanca per vacances, ben al contrari: es vesteix...

Programa en MP3, RealAudio, OGG Vorbis...Informació sobre el programa El suplement de l'estiu


Talls dels programes enregistrats

En els següents talls de veu apareix Pau Vidal.

La tribu de Catalunya Ràdio
audio La paraula del Pau Vidal: "Indepe" - 11/12/15
El filòleg Pau Vidal ens proposa com a possibles neologismes del 2015 les paraules "indepe", "tacticisme" o bé els insults "catalufo" i "castellufo".. Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2015-12-11
Tipus : --
Durada : 00:05:04
Mida : 13406400
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio Pau Vidal: "El català hauria de ser l'única llengua oficial en un futur estat català independent" - 26/10/15
El filòleg i traductor Pau Vidal i el divulgador lingüístic Enric Gomà han debatut sobre el futur del català i dels riscos que té el bilingüisme per a la viabilitat de la llengua. Després de dinar, intentem entendre les notícies del dia, des dels grans temes de l'actualitat fins a les petites coses. Ens visiten cada tarda grans periodistes que comparteixen amb nosaltres la seva curiositat, com Albert Om, Anna Pérez Pagès}, Miquel Alzueta, Toni Soler, Manel Lucas, Cris Puig, Guillem Sans, Eloi Vila, Laura Borràs, Agustí Esteve, Glòria Galiano, Sílvia Soler, Toní Puntí, Txell Bonet i Núria Coll. Tot plegat amb la intervenció dels professionals dels serveis informatius de Catalunya Ràdio.
Data : 2015-10-26
Tipus : --
Durada : 00:23:43
Mida : 62754300
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio La tribu de Catalunya Ràdio amb Xavi Rosiñol: Segona hora - 26/10/15
Hem començat aquesta hora amb l'APM?. Hem debatut com serà el futur del català, com ens afecta el bilingüisme, si els catalans "ens passem de rosca" i "som badocs" o "ens passem tres pobles" i "som curiosos". Ho hem fet parlant amb el divulgador lingüístic Enric Gomà i el filòleg Pau Vidal, que acaba de publicar "Manual del procés. Vocabulari imprescindible de combat". Després, l'Alguer Miquel, ens ha explicat com és el Flexo, un festival que uneix músics i il·lustradors i n'hem parlat amb les organitzadores, les il·lustradores Gemma Capdevila i Ona Marcet. . Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2015-10-26
Tipus : --
Durada : 00:53:21
Mida : 141164100
Descarrega
El Suplement
audio Corbata sí o no? Els polítics han canviat les formes per un desig de proximitat? - 30/09/15
Cada cop és més habitual veure els polítics amb indumentàries més informals. La corbata es reserva només per als actes més solemnes i els actors de la "nova política", amb samarreta i cua, arrosseguen els de la dreta a descordar-se la camisa. Estan canviant les formes en política, però això afecta el fons? I les dones? I els empresaris? S'està perdent el "vostè"? En parlem amb Josep Bargalló, el primer alt càrrec del Govern a anar sense corbata, Daniel Louzao, expert en història de la indumentària i sociologia de la moda i Pau Vidal, filòleg recreatiu. També connectem amb la unitat mòbil amb Mireia Mallol i Jaume Vendrell, fundador de la corbateria Vendrell, de la vila de Gràcia. . No hi ha afirmació sense rèplica. Aquests són els nostres debats amb plus
Data : 2015-09-30
Tipus : --
Durada : 00:40:55
Mida : 108265500
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio La tribu de Catalunya Ràdio: Tercera hora - 16/04/15
Nandu Jubany ens ha parlat de la matança del porc amb Josep Puigdollers, president del Grup Gepork, president de l'Associació Nacional de porcí selecte i de la Llotja de Vic. Durant aquesta hora també hem parlat del ja famós cas de la regidora de cultura de València que s'acomiada de la feina amb una carta plena de faltes ortogràfiques, ens ho analitza Pau Vidal. . Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2015-04-16
Tipus : --
Durada : 00:52:40
Mida : 139356000
Descarrega
L'oracle
audio Pau Vidal: "És fonamental la distinció entre llengua correcta i llengua genuïna" - 25/02/15
El filòleg Pau Vidal ens presenta el seu nou llibre "El bilingüisme mata. Del canvi climàtic al canvi idiomàtic" a la tertúlia amb Matthew Tree, escriptor, Francesc Domènech, director de NW La revista de Reus i Carme Colomina, cap d'Internacional de l'Ara. "L'oracle" és el punt de trobada on Xavier Graset asseu un convidat a fer tertúlia sobre l'actualitat en general, i sobre política en especial.
Data : 2015-02-25
Tipus : --
Durada : 00:53:50
Mida : 142443000
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio La tribu de Catalunya Ràdio: Tercera hora - 22/01/15
Nandu Jubany ens ha parlat de la Tòfona i hem compartit receptes amb els oients. Durant aquesta hora també hem analitzat els problemes del bilingüisme amb el filòleg Pau Vidal, autor del llibre "El bilingüisme mata". Per últim, però no per això menys important, l'espai dels APM? amb Xavi Cazorla i Jordi Asturgó. . Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2015-01-22
Tipus : --
Durada : 00:53:17
Mida : 140987700
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio Pau Viudal: "Per sobreviure, el català ha de ser l'única llengua oficial" - 22/01/15
El filòleg Pau Vidal acaba de publicar el llibre ?El bilingüisme mata. Del canvi climàtic al canvi idiomàtic? (Pòrtic). Hi explica que això que el bilingüisme és enriquidor és una moto que ens han venut durant molts anys, que aquí hi ha conflicte lingüístic i que els catalans ens podem convertir en la primera comunitat lingüística que no desapareix per falta de parlants, sinó de llengua. . Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2015-01-22
Tipus : --
Durada : 00:16:20
Mida : 43218000
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio "Juntem-nos": Per què la CUP té un eslògan amb una falta? - 12/01/15
En un acte al Casino de l'Aliança del Poble Nou la CUP va desplegar el seu eslogan: "Juntem-nos". Però en català el verb 'juntar' no existeix. Ells diuen que és una referència-homenatge a Salvat-Papasseit, però segons el lingüista Pau Vidal no és un homenatge gaire encertat.. Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2015-01-12
Tipus : --
Durada : 00:03:41
Mida : 9746100
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio La tribu de Catalunya Ràdio: Primera hora - 12/01/15
Hem començat el programa comentant l'actualitat de la Pilota d'Or amb Jordi Borda el nostre enviat especial. La Carme Lluveras ens ha explicat com d'important és Pau Gasol i el seu rècord amb 46 punts en un únic partit. Com han de ser els independents de la llista del president Mas? Xavi Cazorla ens n'ha donat tots els detalls. "Juntem-nos", l'eslogan de la CUP té una falta d'ortografia? El lingüísta Pau Vidal, ens ha fet sortir de dubtes. Els Pujol comencen a desfilar pel jutjat en parlem amb Maria Núria Revetlle. Isaac Salvatierra segueix l'atemptat de Charlie Hebdo a les xarxes socials. . Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2015-01-12
Tipus : --
Durada : 00:53:22
Mida : 141208200
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio Voltes segures - 11/03/14
Per què els catalans diem que els nostres insults preferits són capcigrany, tanoca o gamarús si després no els diem mai? El filòleg Pau Vidal ens descobreix quins són els insults que més fem servir i el seu origen.. Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2014-03-11
Tipus : --
Durada : 00:13:49
Mida : 36558900
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio APM? Exprés - 11/03/14
Per què els catalans diem que els nostres insults preferits són capcigrany, tanoca o gamarús si després no els diem mai? El filòleg Pau Vidal ens descobreix quins són els insults que més fem servir i el seu origen.. Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2014-03-11
Tipus : --
Durada : 00:09:09
Mida : 24210900
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio Història en minúscules - 11/03/14
Per què els catalans diem que els nostres insults preferits són capcigrany, tanoca o gamarús si després no els diem mai? El filòleg Pau Vidal ens descobreix quins són els insults que més fem servir i el seu origen.. Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2014-03-11
Tipus : --
Durada : 00:07:48
Mida : 20638800
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio La cançó de "La tribu" - 11/03/14
Per què els catalans diem que els nostres insults preferits són capcigrany, tanoca o gamarús si després no els diem mai? El filòleg Pau Vidal ens descobreix quins són els insults que més fem servir i el seu origen.. Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2014-03-11
Tipus : --
Durada : 00:07:33
Mida : 19977300
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio Doctor Amor - 11/03/14
Per què els catalans diem que els nostres insults preferits són capcigrany, tanoca o gamarús si després no els diem mai? El filòleg Pau Vidal ens descobreix quins són els insults que més fem servir i el seu origen.. Tatiana Sisquella i tota la tribu descobriran, una temporada més, històries sorprenents i converses sense pressa amb persones, conegudes o anònimes, que val la pena conèixer.
Data : 2014-03-11
Tipus : --
Durada : 00:08:38
Mida : 22843800
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio 100 insults imprescindibles. Dels cretins, tòtiles i poca-soltes a les putes i la seva descendència. - 10/03/14
Per què els catalans diem que els nostres insults preferits són capcigrany, tanoca o gamarús si després no els diem mai? El filòleg Pau Vidal ens descobreix quins són els insults que més fem servir i el seu origen.. A "La tribu", som gent curiosa. Ens fixem en les coses que ens passen a tots, i les expliquem amb els que més en saben.
Data : 2014-03-10
Tipus : --
Durada : 00:24:41
Mida : 65312100
Descarrega
La tribu de Catalunya Ràdio
audio Llegir no engreixa - 15/10/12
Sílvia Soler ens fa les seves nutritives i saludables recomanacions literàries: "Il Gattopardo", de Giuseppe Tomasi di Lampedusa (traducció de Pau Vidal).. És així: els llibres ens aporten zero calories i ens alimenten la ment. Per això, la Sílvia Soler ens proposa cada setmana un menú literari amb un plat fort, que és un clàssic de la literatura universal, i una llaminadura, una novel·la poc coneguda que ens vol recomanar. I fins i tot ens fa un maridatge amb una música que podem escoltar durant la lectura.
Data : 2012-10-15
Tipus : --
Durada : 00:05:59
Mida : 15844608
Descarrega
Extraradi
audio Marihuana a Rasquera
O Maria, familiarment conegut, aquest producte tan noticiós en els darrers temps. Aquesta excusa ha servit a en Pau Vidal, lingüista de guàrdia de l'Extraradi, per desvetllar-nos les arrels etimològiques de "Rasquera"..
Data : 2012-04-12
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Renovació de Guardiola!
Per què parlar de coses tan desagradables? Parlem del Barça i de Guardiola! Ho fa el nostre lingüista de guàrdia, en Pau Vidal, tot resseguint lingüísticament l'actualitat..
Data : 2012-03-15
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Protestes estudiantils per les retallades
Cada 15 dies ens visita el lingüista de guàrdia de l'Extraradi, en Pau Vidal. Aquesta setmana ens volia parlar de la "grip", però l'actualitat no l'ha deixat i finalment s'ha decidit a parlar de "protestes", una paraula que amb les retallades tornar a estar de moda. Què ens explicarà?.
Data : 2012-03-01
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Flocs, alertes i onades
El lingüista i eclèctic explorador de l'Extaradi, Pau Vidal, ens visita de nou al programa. Ho fa per parlar de flocs de neu, alertes i onades... Voleu aprendre?.
Data : 2012-02-02
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Expulsar Pepe
El linguista i explorador de l'Extraradi, Pau Vidal, ens visita de nou al programa. En aquesta ocasió ho fa parlant del Clàssic Madrid-Barça i la jugada de Pepe (trepitjada a Messi) des del punt de vista lingüístic. L'escoltem?.
Data : 2012-01-19
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Popurri nadalenc
El lingüista de capçalera de l'Extraradi, Pau Vidal, torna al programa. Ho fa per felicitar el Nadal als nostres oient amb un popurri de temes..
Data : 2011-12-22
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Interins i funcionaris
Interina i funcionaris. Funcionaris i interins. En Pau Vidal torna a l'Extraradi per parlar de les diferències entre interins i funcionaris, amb el seu particular punt de vista i originalitat..
Data : 2011-12-01
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Funcionaris funcionals
El govern retallarà privilegis al funcionaris. I això ha estat motiu suficient per què en Pau Vidal faci un anàlisi lingüístic, com sempre prou singular, sobre aquests professionals de la Generalitat..
Data : 2011-11-24
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Itàlia a l’abisme en barrina i escapçada
El lingüista Pau Vidal ens analitza des del seu particualr punt de vista què està passant a Itàlia desprès de l'anunci de Berlusconi de deixar, properament, el seu càrrec de primer ministre Italià..
Data : 2011-11-10
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Corredor radial, radiador corregut
En Pau Vidal, lingüista de l'Extraradi, ens parlar del Corredor del Mediterrani des del seu particular punt de vista. Corredor radial, radiador corregut? Escolteu, escolteu..
Data : 2011-10-20
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Pacte fiscal o concert fiscal?
El lingüista Pau Vidal torna a l'Extraradi per parlar, des del seu particular punt de vista, de l'actualitat lingüística. Aquesta setmana toca pacte fiscal o concert fiscal i, com no, Pa Negre..
Data : 2011-09-29
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Mas Colell intenta fer poesia
El lingüista de guàrdia de l'Extraradi, Pau Vidal, ens parla d'economia, de l'agència Fitch i declaracions Mas Colell. Ho ha fet amb l'humor de sempre i amb moltes anècdotes! Escolteu-lo!.
Data : 2011-09-15
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Especial Camilleri
Quins secrets lingüístics amaga l'obra de l'escriptor Andrea Camilleri? Aprofitant la publicació de la seva novel·la "El vestit gris", descobrim aquests secrets a través del nostre lingüista de guàrdia, en Pau Vidal. .
Data : 2011-07-07
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Petardos indignats
Aquestes dues paraules han marcat la particular secció que cada quinze dies ens prepara el lingüista de guàrdia de l'Extraradi, en Pau Vidal. Petardos i indignats, indignats i petardos....
Data : 2011-06-23
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Erupció electoral
Volcans de noms impronunciables, eleccions electorals on tots són guanyadors, canvis de vent i canvis de colors polítics, marees blaves i núvols de cendra... l’actualitat demana a crits un lingüista de guàrdia d’excepció com en Pau Vidal..
Data : 2011-05-26
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Mol per fer
A l'Extraradi ens hem fixat en una foto del Periódico de Catalunya. Els populars celebren la victòria a Badalona en les eleccions municipals de 2011 amb un pastís que té la cara de Garcia Albiol al mig. A banda i banda, un missatge intrigant: "MÒL PER FER". Què deuen voler dir? El lingüista de l'Extraradi, en Pau Vidal, ens ho intenta aclarir..
Data : 2011-05-24
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio ARA ÉS L'ÒGAN, CATALANS!
El nostre lingüista de guàrdia Pau Vidal fa una repassada i analitza als diferents eslògans que acaparen banderoles i cartells de pobles i ciutats amb motiu de les eleccions municipals del proper 22-M. .
Data : 2011-05-12
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Per què va perdre el Barça la Copa del Rei?
Hi ha diferents respostes per a aquesta pregunta, sobretot esportives. Però la clau de tot la té el nostre lingüista de guàrdia, en Pau Vidal. Ell té la veritable resposta a la derrota del Barça a Mestalla. Voleu compartir el secret?.
Data : 2011-04-21
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Retallades i competitivitat
És el torn d’analitzar l’actualitat informativa que omple portades i butlletins des del punt de vista lingüístic. I qui millor per fer-ho que el nostre lingüista de guàrdia Pau Vidal! En aquesta ocasió centrat en les retallades i la competitivitat..
Data : 2011-04-07
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Violeta i llegenda
El personatge llegendari de Liz Taylor omple la secció del nostre lingüista de guàrdia Pau Vidal que ens convida a fer un tomb pels ulls violetes de l’actriu del Hollywood més clàssic i un viatge també per diferents colors..
Data : 2011-03-24
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Lingüista de guàrdia
En Pau Vidal ha intentat com cada cop que ens visita que parlem millor el català. El lingüista de guàrdia de l'Extraradi ensa ha ensenyat noves paraules i fins i tot ha proposat un concurs! .
Data : 2011-03-10
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Rodalies i bancs
l'actualitat filtrada per la mirada del nostre lingüista de guàrdia Pau Vidal que analitza el tema de "rodalies" i també la "bancarització" de les caixes. No se li resisteix res, ni mobilitat ni economia..
Data : 2011-01-27
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Pilotes i primàries
L'actualitat de la setmana s'ha vist centrada en dos temes principalment: pilota d'or i primàries al PSC. El nostre lingüista de guàrdia, Pau Vidal, ha seguit aquests temes de prop per dur-nos els detalls lingüístics que s'han derivat..
Data : 2011-01-13
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Els millors
Estrenem nous consellers, nous noms i nous discursos, i el nostre lingüista de guàrdia ja els ha caçat. Pau Vidal fa una repassada als "millors"...o no són tan bon i són un pél "dolents"??.
Data : 2010-12-30
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Dubtes lingüístics
El nostre lingüista de guàrdia extreu de l'actualitat mots que descobrim d'on venen i quina relació tenen amb els seus companys, com és el cas del "zel" i els "zeladors", o la diferència entre "paleta" i "manobre". Si voleu sortir de dubtes... Pau Vidal!.
Data : 2010-12-16
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio El català del Papa
El nostre lingüista de guàrdia, Pau Vidal, analitza el discurs del Papa Benet XVI en català durant la seva visita a Barcelona i la Sagrada Família. Haurà agafat bé l'accent? farà bé les neutres?.
Data : 2010-11-11
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Dragons de Komodo
En Franc segueix amb les seves experiència bestials des del Zoo de Barcelona. Aquesta setmana, acompanyat del lingüista de l'Extraradi, en Pau Vidal, han descobert com viuen els Dragons de Komodo..
Data : 2010-11-02
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Un rescat impossible
I és que en Pau Vidal, lingüista de guàrdia de l'Extraradi, ens fa veure que els miners no han estat rescatats de la mina. Voleu saber el per què? No us perdeu la seva secció!.
Data : 2010-10-14
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Piquets i aldarulls
El nostre lingüista de guàrdia, Pau Vidal, i amb motiu de la vaga general analitza el llenguatge emprat pels diferents mitjans de comunicació i ens ajuda a parlar amb propietat. És correcte "disturbi"? què són antiavalots o antidisturbis?.
Data : 2010-09-30
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Dubtes lingüístics
En Pau Vidal, el nostre lingüista de guàrdia, es cura que parlem amb propietat. És correcte dir "adulteri"? i ... les administracions poden "endeutar-se"? sembla fàcil respondre, però potser hi ha quelcom que se'ns escapa..
Data : 2010-09-09
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Extraradi 2 agost (2a hora)
Juguem al TAOPRO, un joc que s'està posant de moda a les empreses per millorar les relacions interpersonals dels treballadors; els d'Strafalarius Animacions tornen a liar-la al carrer i més "Vacacions bàrbares" amb el Pau Vidal.
Data : 2010-08-02
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio "Aigua bruta" i paradoxes lingüístiques
L'edició de butxaca del llibre "Aigua bruta", del nostre explorador i lingüista de guàrdia, Pau Vidal, ja és a la venda! A més d'això, parlem de paraules derivades, pràcticament impossibles de pronunciar, i de les paradoxes que presenten. .
Data : 2010-07-06
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Què volen dir palau, hotel o imminent?
El nostre lingüista de guàrdia, Pau Vidal, ens parla de l'Estatut, el Cas Millet i altres temes d'actualitat per plantejar-nos el significat i orígen d'algunes de les paraules que s'utilitzen cada dia als informatius, com palau, imminent o hotel....
Data : 2010-06-22
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Acrònims
El nostre lingüísta de guàrdia, en Pau Vidal, aprofitant que es diu Pau i coincidint amb les proves d'accés a la universitat, és a dir, les PAU, dedica la seva secció als acrònims..
Data : 2010-06-08
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio La Rambla o Boulevard?
Coincidint amb el tema de la setmana, la consulta pública sobre el futur de la Diagonal, el lingüísta Pau Vidal ens explica l'orígen etimològic dels mots rambla i boulevard, així com de les paraules sorgides a partir de la fusió de les caixes, com ara, bancaritzar..
Data : 2010-05-11
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Samaranch i Montilla analitzats pel Pau Vidal
El lingüista de guàrdia de l'Extraradi, Pau Vidal, ha analitzat un parell de conflictes lingüístics que han sorgit en els últims dies. Primer hem parlat sobre el nom i pronunciació del cognom Samaranch i per última ha analitzat l'últim slogan del PSC de cara a les pròximes eleccions catalanes..
Data : 2010-04-27
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Albert Prat presenta "Això del català"
El lingüista de guàrdia de l'Extraradi, Pau Vidal, va llegir, no fa gaire, Això del català, d'Edicions 62 i obra de l'escriptor Albert Prat, li va agradar tant que ha decidit portar-lo a l'Extraradi. Un nou llibre al mercat per tenir-lo en compte de cara al proper Sant Jordi..
Data : 2010-04-13
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Kamikaze i suïcida
El lingüista Pau Vidal ens explica quina és la diferència entre kamikaze i suïcida analitzant-ne la seva terminologia i pronunciació així com de la jurisprudència derivada per les noves formes de família que ha donat lloc a mots com ara conjugicidi, deïcidi, etnocidi, fratricidi, genocidi, infanticidi, magnicidi, matricidi, parricidi, regicidi, tiranicidi o uxoricidi..
Data : 2010-03-30
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Messi i Sincrotró
El lingüísta Pau Vidal ens proposa altres adjectius i maneres de qualificar al futbolista Leo Messi i també analitza el mot sincrotró, que, coincidint amb la seva inauguració, tenim molt present aquests dies..
Data : 2010-03-23
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio La nevada més lingüística
El lingüísta Pau Vidal fa un anàlisi lingüístic dels efectes de la neu i en destaca el "col·lapse" com a conseqüència més abitual. També parla de monumental, com a adjectiu emprat habitualment per referir-s'hi..
Data : 2010-03-09
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Brif i Graf
Amb motiu de la creació de l'Unnim, el lingüísta Pau Vidal parla de la gemminació i de com pronunciar-la així com la diferència entre grup i brigada, coincidint amb l'actualitat dels GRAF (Grup de Reforç d'Actuacions Forestals) i dels BRIF (Brigades de Reforç d'Incendis Forestals)..
Data : 2010-02-23
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Vegueries i doblatge
La llei de les vegueries i la llei del cinema estan aixecant tal polseguera que el lingüísta Pau Vidal hi ha hagut de posar pau: la primera perquè va a l'instint lingüístic més amagat de cadascun i la segona, en té la clau: fa tanta por als distribuidors degut al doblatge..
Data : 2010-02-09
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Cementiri, cementir, cimenteri, cimenteri, cimintiri...
El lingüista de guàrdia de l'Extraradi, Pau Vidal, ens ha parlat sobre una de les paraules de moda en l'actualitat, el cementiri (en relació a la possible construcció del cementiri nuclear a d'Ascó). També, i com cada setmana, hem tingut concurs amb premi. En aquesta ocasió el concurs estava relacionat amb els noms dels candidats a les eleccions a la presidència del Barça (Godall i Rosell)..
Data : 2010-01-26
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Terminologia hecatòmbica i Jocs Olímpics
Prenenent com a punt de partida dos fets d'actualitat com són el terratrèmol d'Haití i la possible futura candidatura olímpica de Barcelona, el lingüísta Pau Vidal ens destaca alguns mots que pertanyen a la terminologia hecatòmbica i ens proposa alguns noms per designar els jocs olímpics anunciats per Jordi Hereu..
Data : 2010-01-14
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Fets lingüístics destacats del 2009
En Pau Vidal tanca l'any amb 3 fets destacats: Pedro, jugador del Barça que està fent història dins del món del futbol. Toros si, toros no, l'últim debat que ha sorgit dins la societat catalana i l'impost de succecions, tot això, amb un punt d'humor, que ja ens fa falta...!.
Data : 2009-12-17
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Diumenge de consultes
El lingüista de guàrdia de l'Extraradi, Pau Vidal, ens parla d'un nou diumenge, el Diumenge de consultes (a afegir als diumenges de Rams, de Carnestoltes i de Pasqua). En aquest terreny hi ha molta tradició polisèmica i a diferència del respecte de l’altre dia, la família de consulta és extensa i atractiva!.
Data : 2009-12-10
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio És respectable tenir respecte?
A l'espera del què dicti la sentència del Tribunal Constitucional, el lingüísta i explorador de l'Extraradi Pau Vidal ens explica les peculiaritats del mot SENTÈNCIA, així com de la paraula RESPECTE..
Data : 2009-11-25
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Johan Cruyff analitzat pel lingüista Pau Vidal
El lingüista i explorador de l'Extraradi Pau Vidal analitza, a nivell lingüístic, perquè Johan Cruyff va dir la frase "No violaré el català" quan un periodista, en roda de premsa, li va preguntar si parlaria català. També planteja el dubte de si el cognom del flamant entrenador de la selecció catalana de futbol es pronuncia Cruíf o Cròif..
Data : 2009-11-11
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Pau Vidal
.
Data : 2009-10-29
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Les Caixes es fonen o es fusionen?
Coincidint amb la fusió de les caixes d'estalvis: Caixa Girona, Caixa Manlleu, Caixa Sabadell i Caixa Terrassa, el lingüísta i explorador de l'Extraradi Pau Vidal ens matitza què vol dir un i altre verb i es planteja quin nom en sortirà d'aquesta fusió de caixes d'estalvis. Ell proposa que es digui "Poti-poti"..
Data : 2009-10-15
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
El Cafè de la República
audio Pau Vidal - 15/10/09
L'entrevista.
Data : 2009-10-15
Tipus : --
Durada : 00:23:12
Mida : 61376256
Descarrega
Extraradi
audio Ha nascut un nou mot: millet
El lingüísta i 'explorador de l'Extraradi Pau Vidal ens presenta un nou mot que, gairebé sense adonar-nos-en forma part del nostre vocabulari: millet..
Data : 2009-10-01
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio La rutina segons Pau Vidal
La rutina un concepte del què sentim a parlar molt aquests dies i de la que el lingüista Pau Vidal ens explica que no té un significat tan rutinari com sembla.. Tanta mala fama que té, d’avorrida, de monòtona, i en canvi és d’allò més trencadora..
Data : 2009-09-02
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Entrevistes esperades i "com sóna el Sònar?"
A la bisecció d'avui, el nostre voyeur, en BOB POP, ens parla de dues de les entrevistes televisives més esperades: Follonero versus Otegui i Buenafuente entrevista Pepe Rubianes. A més, degustarem una mica del show final de Casal Rock. L'acompanyarà el nostre lingüista de guàrdia, en Pau Vidal, que ens porta dos temes superactuals: el Sónar i la revetlla de Sant Joan..
Data : 2009-06-22
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Nino Ferrer i ratolins clonats
A la bisecció d'avui coneixem un noiu "artefacte" de la mà del nostre explorador Ramon Faura. Es tracta del cantant francès Nino Ferrer, tot un descobriment! i el nostre lingüista de guàrdia, en Pau Vidal, ens parla de l'adjectiu "Solà" i dels ratolins "cronats" de la UAB: Cloe, Cleo i Crona..
Data : 2009-06-16
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio El Barça no farà el triplet
Vols saber per què el Barça no podrà aconseguir el triplet? El nostre lingüista de guàrdia, Pau Vidal, ens ho explica i ens dóna la sol·lució a com referir-se correctament a la triple victòria del Barça..
Data : 2009-05-25
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Revivals televisius i noms impronunciables
Tornen "Sensación de Vivir" (l'original dels '90!!!), "Veredicto", Jorge Javier Vázquez i el seu tomate ara rebatejat com a "Sálvame", i un clàssic del cinema espanyol es fa série de televisió. A més a més, parlem del que suposarà el nou govern sud-africà per als periodistes: bàsicament, noms impronunciables. No et perdis la bisecció amb el voyeur Bob Pop i el lingüista de guàrdia Pau Vidal..
Data : 2009-04-27
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Mossos i el Vaticà a la nostra bisecció d'avui
D’on surt el mot “mossos”? de quantes maneres podem referir-nos a una “batalla campal”? i un nou “Artefacte”: les Estances del Vaticà del pintor renaixentista Rafael. El nostre lingüista de guàrdia, en Pau Vidal, i el cantant Ramon Faura a la nostra bisecció dels dilluns!.
Data : 2009-03-23
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Extraradi
audio Edició 14 de novembre (1)
La segona part del berenar amb un club de jubilats Sant Jordi. Entrevista a Víctor Malvado, "entrenador de masculinitat". La Unitat Mòbil amb en Franc LLuís visiten en Pau Vidal, que està traduïnt "Il Garropardo" de Giuseppe Tomasi di Lampedusa..
Data : 2008-11-14
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Serendípia
audio El per què de tot plegat
Descobrim què és l'Ecumenisme amb Joquim Lleial, rector de les parròquies de Bescanó i L'Estanyol i membre del Fòrum Alsina de Girona. L'escriptor i lingüísta, Pau Vidal, ens presenta la seva primera novel·la "Aigua Bruta".
Data : 2007-02-25
Tipus : --
Durada : --
Mida : --
Descarrega
Escolta
El món a RAC1
audio Entrevista a Màrius Serra i Pau Vidal, autors de "Els 65 millors crucigrames per tenir sort".
Gràcies a la col·laboració desinteressada de www.amicsrac1.net .
Data : 2005-11-23
Tipus : directe
Durada : 00:16:42
Mida : --
Descarrega
©Copyright 2005 Bredax. Tots els drets reservats. Més opcions a www.laradioalacarta.com
0.1250901222229004